Rotweiler

Caini de paza de talie mare (anumiti masculi pot depasi 75 kg la maturitate). Se recomanda atat pentru viata de curte cat si pentru cea de apartament cu conditia sa beneficieze de suficient spatiu de miscare.

Tara de Origine: Germania

Aptitudini: Este un excelent caine de paza si nu in ultimul rand un excelent caine de companie.

Dimensiuni: Inaltimea la nivelul umerilor (regiunea grebanului = zona de imbinare dintre gat si trunchi) este de 61-68 cm pentru masculi si de 56-63 de cm pentru femelele de Rottweiler.

Blana: Acesti caini au blana nu foarte scurta dar nici lunga, se apreciaza exemplarele inchise la culoare, fara pete albe. Se pot intalni deasemenea si exemplare cu par lung insa nu sunt de dorit.

Ingrijirea: Necesara Pentru a ingriji un Rottweiler nu este absolut deloc greu datorita lungimii mici a firului de par.Ca si la celelalte rase cu par scurt este necesara o simpla manusa din cauciuc (disponibila in orice pet shop) pentru a indeparta firele de par desprinse sau moarte.

Caracter: Este un caine inteligent, vigilent, mereu in garda, un exceptional paznic, devotat stapanului si familiei acestuia.Este un caine cu adevarat puternic, impozant, cu o prezenta spectaculoasa datorita marimii sale si un lucru demn de luat in considerare este faptul ca poate deveni gelos daca acordati altcuiva atentie decat lui.

Dresaj: Acesti caini sunt sensibili la intonatia vocii dumneavoastra.Recomandam ca in cazul in care dati Rottweiler-ul la un curs de dresaj, persoana care face dresajul sa fie una calma si rabdatoare.De obicei masculii sunt ceva mai dominanti decat femelele asa ca se impune a fi ceva mai fermi cu acestia.Recomandam de asemenea un program de dresaj variat deoarece acesta ofera cele mai bune rezultate.Rottweiler-ul este cainele ideal pentru orice program de paza si aparare, pentru acele persoane care doresc securizarea proprietatii lor.

Comportament Social: In cazul in care un Rottweiler este crescut in mod eficient, echilibrat, acesta va fi un caine loial si extrem de devotat familiei din care face parte si in acelasi timp un partener bun de joaca pentru copiii dumneavoastra. Pentru ca Rottweilerul sa accepte alte animale de casa cum ar fi pisicile este de recomandat ca acesta sa cresca alaturi de ele si in nici un caz sa fie izolat de acestea. Fiind caini dominanti este bine sa aveti grija cand il scoateti afara din curte sau in jurul blocului deoarece va dori inevitabil sa se impuna in fata altor caini. Ca o concluzie, nu se poate apropia cam nimeni de gardul dumneavoastra, fiind un exceptional caine de paza.

Exercitii: Asigurati-i multa miscare cainelui dumneavoastra pentru ca aceasta rasa adora miscarea si nici nu are de ce sa-i faca rau. Alergati cu el cand iesiti la iarba verde de exemplu, un lucru bine stiut este faptul ca Rottweilerul nu este genul de caine care sa se departeze si sa nu mai vina. Adora alergatul pe langa bicicleta si joaca cu mingea.