Bulldog American

Caine foarte musculos si puternic, dar compact si robust. Capul este mare, cu falci puternice. Pieptul este larg si musculos denotand capacitate sportiva si putere. Gatul este conic de la umeri catre cap, musculos si poate avea un inceput de salba. Capul este mare, de forma patrata si lat, cu obraji musculosi. O mare varietate de urechi sunt acceptate la Bulldog american iar ochii sunt acceptati in orice culoare. La cainii de culoare alba este de preferat conturul negru in jurul ochilor. Nasul este de culoare neagra, rosu, maro sau alb. Negrul este culoarea preferata la rasa Bulldog American. La cainii cu nasul de culoare neagra, buzele sunt de preferat sa fie tot negre desi in standard sunt acceptate si buzele de culoare roz.

Membrele anterioare sunt osoase, puternice si drepte. Membrele posterioare trebuie sa fie largi si musculoase.Blana este scurta si neteda si vine in toate nuantele de tigrat, inclusiv tigrat rosu, grade diferite de alb, rosu, maro, cafeniu si pestrite.

Temperament

Cainii din rasa Bulldog American sunt loiali, de incredere, curajosi si hotarati. Nu este un caine ostil. Este un caine atent si sigur pe sine, iubeste cu adevarat copii cu conditia sa fie obisnuit de mic cu acestia. Este un caine cunoscut pentru faptele sale de eroism fata de stapanul sau. Este un caine cu un puternic simt protectiv fata de stapanul sau, iar recomandarea noastra este de a fi ferm cu el pentru a nu fi rezervat in totalitate fata de straini.

Inaltime si greutate: Inaltimea: 55-70 cm Masculii; 52-65 cm Femelele; Greutate: 32-54 kg Masculii; 27-45 kg Femelele.

Probleme de sanatate: Rasa Bulldog American este predisupusa la displazie de sold.

Conditii de viata: Poate trai foarte bine intr-un apartament cu conditia sa fie supus la plimbari zilnice suficiente.

Speranta de viata: Un caine din aceasta rasa poate trai pana la varsta de 16 ani.

Prolificitate: Femele poate naste in medie 11 pui.

Originea rasei

Acesti caini nu au fost folositi doar in lupte sangeroase cu tauri ci si drept caini de munca, paza sau vanatoare.Datorita lui John D. Johnson din Summerville Georgia, rasa de caini Bulldog American exista astazi. Revenit din al Doilea Razboi Mondial acesta a utilizat la reproductie acesti caini mai mult decat pricine altcineva.