Bichon Bolognese

Bichon bolognese, este un caine mic si alb, par cret, nu naparleste, nivel mediu de miscare. La maturitate acesti caini ating un maxim de 4 kg ceea ce-l recomanda pentru viata de apartament.

TARA DE ORIGINE: Italia.

APTITUDINI: Este un caine de companie ideal pentru orice familie.

DIMENSIUNI: Detine o inaltime la nivelul grebanului de 25-30 cm si o greutate la maturitate cuprinsa intre 2,4-4 kg.

BLANA: Trebuie sa fie neaparat de culoare alba si este constituita din smocuri de par lungi si drepte si ca multi Bolognezi nu detine strat inferior de par.

INGRIJIREA NECESARA: Cainii din rasa Bichon Bolognese trebuies periati cu regularitate pentru ca blanita este predispusa la incalcire mai ales in zona abdominala, in spatele urechiuselor si intre membre.Totusi rasa Bichon Bolognese prezinta un mare avantaj: nu-i pica parul ca altor rase de caini.Parul mort se indeparteaza prin periere dar nu-l gasiti niciodata pe mocheta sau covoarele din casa.Verificati-i Bichonului Bolognese urechiusele in mod regulat, pentru a vedea daca sunt curate si taiati-i atunci cand este necesar parul de la nivelul pernutelor de la picioare.

CARACTER: Bolognez-ul este un catel vioi, inteligent, afectuos si curajos.Prin urmare toate aceste calitati  recomanda rasa de caini Bichon Bolognese drept un excelent caine de familie si un companion pe masura asteptarilor.

DRESAJ: Este un catel inteligent si in consecinta dresajul se face in mod facil, fara probleme, bichonului bolognese facandu-i o deosebita placere sa invete lucruri noi si prin aceasta sa-si multumeasca stapanul.

COMPORTAMENT SOCIAL: Ca orice bichon, acesti caini se inteleg foarte bine cu copiii pe care de altfel ii iubeste. Nici cu celelalte animale nu se intelege rau, fiind un animal tolerant cu toata lumea cu exceptia persoanelor straine pe care le priveste cu neincredere.

EXERCITII: Este un caine care se multumeste cu miscare putina dar daca dumneavoastra i-ati oferi prilejul unei calatorii/plimabari mai lungi, acesta va fi multumit sa va insoteasca.